Familien Frydensberg-Billing

Om os Kasper   Lena

Anton

Niklas Links

 Rejser 

 Kaniner

 Rollespil

 

 

 

Praktisk om NZ turen

 

Der er flere der har spurgt efter de praktiske detaljer fra vores tur, så her følger lidt priser og anbefalinger, til inspiration hvis nogen skulle være interesserede i at tage sådan en tur.

Alle priser er fra vores rejse i oktober og november 2011

Rejsen frem og tilbage:  kostede os 36'000 kr for to voksne og to børn (på 7 og 8 år)

3 stop og 4 forskellige fly hver vej, var det billigste vi kunne finde.

Vi havde indhentet tilbud fra flere 9 forskellige steder, men alle tilbud var langt over hvad vi ville give, på nettet kunne vi finde priser ned til 40'000 for os fire direkte ved flyselskaberne, men vi ville gerne have sikkerheden ved en pakkerejse. Med det henvendte vi os til Kilroy, som så fandt frem til de 36 000,- med flyselskabet Etihad (som var helt forrygende) Vi fravalgte at tage over østen og mellemlande der, og det fungerede godt for os, selvom det var nogen lange flyveture. Vi bookede også to overnatninger gennem Kilroy, så det blev til en pakkerejse, med dertilhørende forsikringer. De to overnatninger var vores abselut dyreste og dårligste overnatninger på turen.

Billeje: Vi lejede bil i 9 dage hos ACE på nordøen, fin service, ok bil, en lille 1,5 l sedan, som fungerede fint til vores formål. Bestillingen blev klaret let på nettet. Prisen var 2500 for de 9 dage, inkl. forsikring, fri km og leje af GPS. I Nelson på sydøen leje vi bil i 30 dage hos et lille lokalt firma www.hardycars.co.nz , igen en lille 1,5 sedan, forespørgsel på nettet og god kommunikation på e-mail, fantastisk service. Prisen taler for sig selv 4000,- for de 30 dage (Eneste to ulemper: vi kunne ikke leje en gps og der var ikke nogen AA (vejhjælp) inkluderet) Bedste anbefaling: Lej lokalt! 

Overnatninger: Vi havde ikke booket hjemmefra og fandt vores overnatninger undervejs på turen. planen havde været campingpladser, men de lå øde og forladte hen (og det havde sikke også været ret køligt i starten) Vi overnattede i hytter som vi fandt på nettet, når vi ikke var på kanotur eller vandretur. Mange af dem var normale helårs huse, som blev udlejet af den ene aller anden årsag. Det betød at husene er udstyret med alt normalt køkken udstyr, vaskemaskine og ofte også internet, hvilket alt i alt gjorde turen både komfortabel og billig i mad. husene kostede mellem 80 og 120 NZD (svarende til mellem 360 og 540 DKK) i døgnet for os alle fire og var dermed væsentligt billigere end hoteler og vandrehjem (hostels). Disse priser er incl. sengetøj og håndklæder. Det er ofte muligt at få rabat, hvis man bliver flere dage. To gange overnattede vi på vandre hjem, det var dyrt, der var ikke meget plads og man brugte rigtig mange penge på mad. 

Vandreture: Der er bunker af vandre ture på begge øer, vi havde valgt nogen stykker ud hjemmefra og fandt en undervejs. Der er rigtig mange både korte og lange, svære og lette vandreture, som bestyres af DOC (officel regerings enhed ala naturfredningsnævnet). Der er selvfølgelig også masser af private tracks, men de er lidt sværere tilgængelige og koster oftere penge. New Zealand opleves allerbedst fra natursiden ude på en vandretur.

Abel Tasman track, Nelson sydøen: Et vidunderligt smukt track på 5 dage gennem kystnær regnskov og langs smukke bounty strande. Fantastisk smuk, super god sti, kan faktisk vandres af alle og også uden vandrestøvler (alt efter oppakning) Det kan desuden lade sig gøre at få fragtet bagagen med båd. Book hytter eller campsite på hjemmesiden www.doc.govt.nz . Tip: tag en katemaran fra Nelson og de 60 km til track start (www.abeltasmanseashuttels.co.nz ), det er en smuk tur og garanteret sjovere end busturen. Vi så en stor flok delfiner på nært hold på den tur.

Milford track, fjordland sydøen: Skulle være verdens smukkeste track! Tracket er på 4 dage og går op over et højt bjergpas fra lake Te anu og ned igen til Milford sound. Vi kom desværre aldrig ud på det pga. lavinefare :-( Gå det i sommerhalvåret og hav udstyret iorden. Turen kan ikke anbefales for børn under 10 år. Man skal overnatte i hytter, som bookes på hjemmesiden www.doc.govt.nz . OBS: Der skal bookes i virkelig god tid, som regel flere måneder før, da der kun bliver sendt 40 personer afsted om dagen.

Bank Peninsula track, christchurch sydøen: Privat track på 4 dage der over farmland over en gammel vulkans sadler på halvøen Bank peninsula ud for Christchurch, der sendes kun 12 personer ud om dagen og man skal sove i hytterne. Svært og hårdt track, med store stigninger og svært tilgængeligt spor. Masser af histore og charme. Gratis pingvin tur.

Kanotur, Nordøen, Turen på floden fra Tamaranui til XX er faktisk også en af DOC's great walks, selvom det jo altså ikke er en vandretur, men en kanotur. Det er en helt fantastisk oplevelse og et smukt øde landskab. Vi lejede kanoer hos www.canoesafari.co.nz . De stod for kanoer, tønder og transport til og fra floden. Desuden er det også muligt at leje et værelse hos dem, det benyttede vi os af i hver ende af kanoturen. Vi sejlede i to kanoer, en voksen og et barn i hver. Man sejler med strømmen, så det er ikke så hårdt, men der er en del "rapids" (strømfald) og på 100 km af turen er man i et naturreservat uden veje.  Jeg vil anbefale at man har nogen kano erfaring før man begiver sig ud på denne tur, samt at man medbringer satelitnødkald (i hvertfald hvis man rejser med børn) Man skal booke overnatningerne ude på turen hos DOC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne side redigeres af Lena Frydensberg-Holm, der kan kontaktes på mail lenafrydensberg@hotmail.com